Claudia-Florentina Dobre este doctor în istorie al Universităţii Laval din Québec şi preşedinte al Centrului de Studii Memoriale şi Identitare.
A studiat la Central European University, unde a obţinut un master în studii medievale în 2002, la Universitatea Laval unde şi-a susţinut doctoratul în 2007, la Universitatea St. Kliment Ohridski de la Sofia între 2009 şi 2010. A fost cercetător asociat la Institutul pentru studierea trecutului recent, de la Sofia, postdoctorandă a Universităţii din Bucureşti (2010-2013). În 2007, i-a fost acordată bursa „Robert Schuman” a Parlamentului european. A fost stagiară în cadrul Centrului de arhivistică şi cercetare documentară (CARDOC), a Parlamentului european (2007-2008). A publicat mai multe articole şi cărţi despre memoria comunismului şi a persecuţiilor politice, despre fostele deţinute politic, despre viaţa cotidiană a închisorilor comuniste. Este co-realizatoare a filmului documentar dedicat deportărilor din perioada comunistă intitulat: „Povestiri din Bărăgan. Amintiri din Siberia românească”.
Valeriu Antonovici (n. 22 decembrie 1983, sat. Pelinia, Republica Moldova) este antropolog și realizator de filme documentare, Vice-Președinte al Centrului de Studii Memoriale și Identitare, cadru didactic asociat la SNSPA. Licențiat în Sociologie (SNSPA – 2006), masterat în Antropologie și Dezvoltare Comunitară (SNSPA – 2008) și doctor în Științe Politice (Școala Doctorală în Științe Politice a SNSPA – 2011), cu stagiu doctoral în cadrul institutelor: Zentrum für Zeithistorische Forschung din Potsdam şi Centre Marc Bloch din Berlin, Germania (2009-2010). Jurnalist (RFI şi TVRM), specializat în consiliere politică și scriere de discursuri, cercetător asociat în cadrul mai multor proiecte internaţionale şi membru în mai multe ONG-uri civice şi educaţionale.
Autor al volumului ”Munca Patriotică. Radiografia unui ideal falsificat”, Ed. Eikon/Școala Ardeleană, București/Cluj-Napoca, 2015; co-editor împreună cu Claudia-Florentina Dobre a două volume: „Prezentul comunismului: memorie culturală și abordări istoriografice”, Ed. Ratio et Revelatio, Oradea, 2016 și ”Deportați în Bărăgan. Amintiri din Siberia românească”, Ed. Ratio et Revelatio, Oradea, 2016; co-autor împreună cu Simona Preda al volumului “Tot înainte! Amintiri din copilărie”, Ed. Curtea Veche, București, 2016. Realizator de filme documentare pe teme de istorie recentă: ”Tot înainte. Amintiri din copilărie” (2016, co-realizator), „Povestiri din Bărăgan. Amintiri din Siberia românească” (2013, co-realizator), „Locuri Memoriale din România. Piaţa Universităţii” (2009, co-realizator), „Nu putem vorbi despre comunism la colţ de stradă„ (2007) ş.a. A publicat mai multe articole despre memoria comunismului, viaţa cotidiană în comunism, istoria recentă, putere politică, guvernanță, memoria holocaustului ș.a. A fost Bursier al Fundaţiei Konrad Adenauer timp de 5 ani.