Prezentare Autori

Claudia-Florentina Dobre este doctor în istorie al Universităţii Laval din Québec şi preşedinte al Centrului de Studii Memoriale şi Identitare.

A studiat la Central European University, unde a obţinut un master în studii medievale în 2002, la Universitatea Laval unde şi-a susţinut doctoratul în 2007, la Universitatea St. Kliment Ohridski de la Sofia între 2009 şi 2010. A fost cercetător asociat la Institutul pentru studierea trecutului recent, de la Sofia, postdoctorandă a Universităţii din Bucureşti (2010-2013). În 2007, i-a fost acordată bursa „Robert Schuman” a Parlamentului european. A fost stagiară în cadrul Centrului de arhivistică şi cercetare documentară (CARDOC), a Parlamentului european (2007-2008). A publicat mai multe articole şi cărţi despre memoria comunismului şi a persecuţiilor politice, despre fostele deţinute politic, despre viaţa cotidiană a închisorilor comuniste. Este co-realizatoare a filmului documentar dedicat deportărilor din perioada comunistă intitulat: „Povestiri din Bărăgan. Amintiri din Siberia românească”.

 

Valeriu Antonovici este doctor în Științe Politice, SNSPA (2011). Stagiul doctoral în cadrul institutelor: Zentrum für Zeithistorische Forschung din Potsdam şi Centre Marc Bloch din Berlin, Germania (2009-2010). Master în Antropologie (2008) şi licenţiat în Sociologie (2006). Cadru didactic asocial la Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA. Realizator de filme documentare pe teme de istorie recentă: „Povestiri din Bărăgan. Amintiri din Siberia românească” (2013, corealizator), „Locuri Memoriale din România. Piaţa Universităţii” (2009, corealizator), „Nu putem vorbi despre comunism la colţ de stradă„ (2007) ş.a. Jurnalist (RFI şi TVRM), cercetător asociat la mai multe proiecte internaţionale şi membru în mai multe ONG-uri civice şi educaţionale. A publicat mai multe articole despre memoria comunismului, viaţa cotidiană în comunism şi istoria recentă. A fost Bursier al Fundaţiei Konrad Adenauer timp de 5 ani.